You are currently viewing Ивайло Петев и Ивелин Попов подариха топки и фланелки на хора със зависимости

Ивайло Петев и Ивелин Попов подариха топки и фланелки на хора със зависимости

Селекционерът Ивайло Петев и националът Ивелин Попов закриха официално турнира „3:0 за хората“. Който беше организиран с подкрепата на Българския футболен съюз.

обща снимка с Ивайло Петев и Ивелин Попов

За трета поредна година, под патронажа на БФС, се проведе футболният турнир „3:0 за хората“.  Пълно име на проекта – „3:0 за хората срещу зависимостите“. В спортният ден взеха участие  6 отбора. Те са съставени от представители на центровете за лечение и рехабилитация на зависимости. Ивайло Петев и Ивелин Попов дойдоха да подкрепят участниците в турнира.

Под ръководството на съдийките Християна Гутева, Антоанета Панчева и Гергана Цанкова отборите направиха атрактивни и резултатни мачове. В турнира участваха отбори на „Реванш“, „Ново начало“, „Билани“, Бетел“, „Солидарност“ и „Отвори очи“.

На финала отборът на „Отворени очи“ надигра „Билани“ с 4:1 и заслужено вдигна купата.  Освен тях на терените присъстваха журналисти, представители на НЦН, приятели и колеги.

Ивайло Петев и Ивелин Попов с участниците в турнира на обща снимка по време на церемонията по закриването

Главното послание на мероприятието бе: „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора“. Ивайло Петев и Ивелин Попов подариха на участниците футболни топки и фланелки с автографи.

Ивайло Петев и Ивелин Попов подписват топки

Двамата предадоха специални поздравления на участниците в турнира от името на всички в националния отбор. Заслужава да се отбележи, че това е второто събитие, което провеждаме заедно с футболния съюз. Преди шест месеца организирахме и проведехме заедно демонстративен мач в Правец.

Подобни събития са ефективен начин да се привлече вниманието към проблемите на зависимите. Но по-важното е да подадем ръка на тези, които се нуждаят от нея. Разбира се, възстановяването от вредните навици е възможно. На първо място, чрез примера на участниците се опитваме да покажем това. Няма съмнение, че всеки участник в проекта е свидетелство за тези, които са отчаяни. Така че има изход!

Вашият коментар