7:0 в нашу пользу

„7:0 за хората срещу зависимостите“ е почти перфектна формула

На базата на Българския футболен съюз в Бояна (гр.София) от 23 до 25 октомври се проведе лагер-сбор „7:0 за хората срещу зависимостите“.

0 comments

Ивайло Захариев. Правилата на живота. Версия във време на карантина

Продължаваме нашия проект «Правила на живота». В него разказваме човешките истории на известни хора. Днес говорим с Ивайло Захариев – български актьор от театъра и киното.

0 comments

SURE Recovery – ново приложение е внедрено от King’s College London.

В рубриката «Техният опит» – новини от Обединеното кралство. Кралският колеж на Лондон е създал приложение, което ще бъде полезно за тези, които употребяват алкохол или други наркотици, намират се в процес на възстановяване или мислят за оздравяване. А най-важното е, че програмата под названието «SURE Recovery» помага да се проследяват собствените стъпки във възстановяването и […]

0 comments
купа 6:0

«6:0 ЗА ХОРАТА срещу зависимостите». Епилог

Футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“. Проектът е организиран от сдружение „Реванш“ и фондация „Училище за живот“ и съ-финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, подкрепена от инициативата „София – Европейска столица на спорта“.

0 comments

Trempoline – импулс за скок.

В „техния опит“ говорим за белгийския проект „Trempoline“, който предоставя услугите си на зависими от наркотици повече от 30 години.

0 comments

Федон Калотеракис: „Не съм изгубил своята страст към това, което правя“

Федон Калотеракис в интервю за проекта «Правилата на живота», разказва за това, кое е най-важното в живота и как да бъдем изпълнени с ентусиазъм на 61 години, как икономическата криза влияе на зависимото поведение, а също за музиката, поезията и спорта.

0 comments
«PROMITHEAS»

PROMITHEAS или терапевтична общност в затвора 24/7

Център за наркомани в затвора Диавата е най-модерният в гръцката изправителна система и е създаден като част от усилията на правителството за подобряване на реинтеграцията на затворниците в обществото.

0 comments
KETHEA ITHAKI

Μετάνοια или как го правят в KETHEA

KETHEA ITHAKI е проект от Гърция. В рубриката „техният опит“ сюжетът е за организация, която вече 35 години помага на зависимите.

0 comments

Стрелба по македонски *, или как го правят в HOPS

ХОПС е проект от Северна Македония. В рубриката „техният опит“ – историята на една организация,която работи със зависими повече от 20 години.

0 comments
Консультационный пункт — дверь в систему помощи

Консултативен пункт —врата в системата за помощ

В началото на месец септември беше проведен вебинар върху курса „Основи на консултиране на хора, зависими от ПАВ, и техните роднини.“  Това е само част от големия проект „Да се запознаем“. (по-подробно за проекта тук на https://www.protivnarko.ru/bf-sv-prav-ioanna-kronshtadtskogo-nachal-novyiy-proekt-budem-znakomyi/).Цел на курса – да даде комплект от базови знания, които са достатъчни за поставяне началото на работата на консултативния […]

0 comments