восстановление от зависимости

Преосмисляне на въпроса „Какво означава да се възстановиш от пристрастяването”

Когато се отказах от употребата на кокаин и хероин през 1988 г., ми казаха, че има само един начин да се оправя …

0 comments
Опиоидные дневники

Имало едно време в Америка. По материали от специален репортаж на списание TIME „Опиоидни дневници“.

Опиоидните дневници са история за най-страшната епидемия от пристрастяване в Америка. Зад всяка цифра стои конкретен човек.

0 comments

Консултиране при проблеми с алкохола или СОКИНЛ(SBIRT)*

Днес специалисти се фокусират не толкова върху лечението на хронични заболявания на човека, колкото върху предотвратяването на тяхното възникване. Един от най-популярните методи за решаване на тази задача е консултиране.

0 comments
7:0 в нашу пользу

„7:0 за хората срещу зависимостите“ е почти перфектна формула

На базата на Българския футболен съюз в Бояна (гр.София) от 23 до 25 октомври се проведе лагер-сбор „7:0 за хората срещу зависимостите“.

0 comments

Ивайло Захариев. Правилата на живота. Версия във време на карантина

Продължаваме нашия проект «Правила на живота». В него разказваме човешките истории на известни хора. Днес говорим с Ивайло Захариев – български актьор от театъра и киното.

0 comments

SURE Recovery – ново приложение е внедрено от King’s College London.

В рубриката «Техният опит» – новини от Обединеното кралство. Кралският колеж на Лондон е създал приложение, което ще бъде полезно за тези, които употребяват алкохол или други наркотици, намират се в процес на възстановяване или мислят за оздравяване. А най-важното е, че програмата под названието «SURE Recovery» помага да се проследяват собствените стъпки във възстановяването и […]

0 comments
купа 6:0

«6:0 ЗА ХОРАТА срещу зависимостите». Епилог

Футболен турнир „6:0 за хората срещу зависимостите“. Проектът е организиран от сдружение „Реванш“ и фондация „Училище за живот“ и съ-финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, подкрепена от инициативата „София – Европейска столица на спорта“.

0 comments

Trempoline – импулс за скок.

В „техния опит“ говорим за белгийския проект „Trempoline“, който предоставя услугите си на зависими от наркотици повече от 30 години.

0 comments

Федон Калотеракис: „Не съм изгубил своята страст към това, което правя“

Федон Калотеракис в интервю за проекта «Правилата на живота», разказва за това, кое е най-важното в живота и как да бъдем изпълнени с ентусиазъм на 61 години, как икономическата криза влияе на зависимото поведение, а също за музиката, поезията и спорта.

0 comments
«PROMITHEAS»

PROMITHEAS или терапевтична общност в затвора 24/7

Център за наркомани в затвора Диавата е най-модерният в гръцката изправителна система и е създаден като част от усилията на правителството за подобряване на реинтеграцията на затворниците в обществото.

0 comments