You are currently viewing „4:0 за хората“ – една убедителна победа!

„4:0 за хората“ – една убедителна победа!

„4:0 за хората срещу зависимостите“ е турнир, който се превръща в добра традиция. Това е събитие за превенцията на наркомании и алкохолна зависимости

място за срещи – футболно игрище

На 28 август с общи усилия се проведе четвъртият футболен турнир „4:0 за хората срещу зависимостите“. Заедно със съмишленици от организация „Ново Начало“ под патронажа на БФС, СО и дирекция „ПИСТ“ – гр. София организирахме наистина интересно събитие, нoсещо мощен прилив на положителни емоции, впечатления и енергия.

снимка взета от solidarnost-bg.org

В турнира взеха участие 6 организации. Те са: „Реванш“, „Ново Начало“, „Фракарита“, „Билани“, „Път към свободата“ и „Жива“. Те работят с хора страдащи от различни видове зависимости към наркотици и алкохол. Те бяха разделени на 2 групи по 3 отбора. Отборите, който се класираха на вторите места в своите групи, играха двубой за бронзовите медали. Победителите от групите играха финал за първо и второ място.

Всички мачове от турнира се проведоха в интересна борба. А и горещо време, каквото беше този ден, което изравни силите между съперниците. На финала в ожесточена борба „Билани“ победи отбора на „Реванш“ с резултат 3:2. 

В почивките между игрите беше организирана томбола с ценни награди и сувенири. Главният приз в томболата беше тениска на ФК“Спартак Москва“-предоставена ни от Ивелин Попов. За доброто настроение също  допринесе музика с  DJ. А също така и сандвичи предоставени от елитната верига ресторанти  „Рене Гурме“, които подкрепиха всички присъстващи.

гости на нашия турнир

За закриването  на турнира присъстваха футболисти от националния отбор: Ивелин Попов и Петър Занев. Те подариха на участниците футболни топки с автографи и наградиха с медали  победителите от турнира.

И наистина трябва да се подкрепят такива инициативи, защото все пак всички сме хора.

Ивелин Попов (Спартак Москва)

Преди награждаването полузащитника на Спартак(Москва) Ивелин Попов сподели пред медиите: „И наистина трябва да се подкрепят такива инициативи, защото все пак всички сме хора. Това, че един човек в даден път от живота си е тръгнал по грешен път, вижда се, че са се изправили и гледаме да им помогнем. Не трябва да са отритнати от обществото, напротив те са си едни от нас и виждате, че са си абсолютно нормални. Това са хубави неща, които всеки един спортист, защото все пак спортистите сме пример за много хора, трябва да даваме подкрепата си в такива моменти“.

Ще ги посъветвам да бъдат силни, че винаги има изход от всяка една ситуация и всичко става с много голямо желание, и борба.

Петър Занев (Амкар Перм)

Защитника на Амкар(Перм) Петър Занев: „Спортът учи на дисциплина. Тези момчета, които са тук, не само те, но и голяма част от наркозависимите, които са допуснали най-голямата грешка в живота си – да се пристрастят към наркотиците, се опитват да се избавят от тях. Това е една от причините спортът, който калява, да им помага. Ще ги посъветвам да бъдат силни, че винаги има изход от всяка една ситуация и всичко става с много голямо желание, и борба“.

Купата на победителите връчи Павел Николов – главен експерт към дирекция „ПИСТ“. С тези подаръци, изненади и награди не бяха всичко. Боряна Стойчева от БФС връчи билети на участниците за срещата на националния отбор срещу Швеция.

Този път в турнира участваха над 70 души. Благодарим на всички, както и на тези, които помогнаха в неговата организация. „4:0 за хората“ – това е смазващата победа над пристрастяване!

Вашият коментар